HLU start met een eigen jeugdprogramma

Academy

Hubo Limburg United start met een eigen jeugdprogramma

Hubo Limburg United zet een volgende stap in in de verdere uitbouw van de club en het Limburgse basketbal.

Sinds 4 jaar maakt Hubo Limburg United deel uit van ons Limburgs basketballandschap. Onze club wil de populariteit van het basketbal in de hele provincie aanzwengelen. Jongeren ‘goesting’ doen krijgen in basketbal, en getalenteerde jeugdspelers naar een hoger niveau tillen, dat is de doelstelling.

Om die doelstelling waar te maken, werd tijdens het seizoen 2015-2016 een volgende stap genomen in de ontwikkeling van de club, nl. de opstart van de Hubo Limburg united Academy. In deze jeugdacademie krijgen de beste jeugdspelers van de provincie extra opleiding en begeleiding, in nauwe samenwerking met hun respectievelijke clubs. Naast de jeugdspelers hebben ook de Limburgse clubcoaches, bestuursleden en vrijwilligers baat bij de Academy: ze kunnen er terecht voor training, vorming en ondersteuning.

Het is tijd voor een volgende stap in de ontwikkeling van de club en de Limburgse basketbalervaring.

Vanaf het seizoen 2018-2019 wordt de Hubo Limburg United Academy bestendigd via enerzijds de structurele uitbouw van de algemene vorming van Limburgse jeugd en anderzijds de opstart van een eigen jeugdorganisatie met ploegen die zullen aantreden in landelijke en provinciale competities.
Deze 2 pijlers kort samengevat:

1. Hubo Limburg United Academy Development program

Het Academy Development programma staat voor een inclusief ontwikkelingsprogramma voor alle Limburgse jeugdspelers en coaches. Het zet zich als doel het samenbrengen en verder ontwikkelen van alle spelers en coaches actief in Limburgse clubs, via bv. specialisatietrainingen, kampen, clinics, enz.

2. Hubo Limburg United Academy Team program

Het Academy Team programma mikt op het samen brengen van Limburgse talenten en hen door een intensieve begeleiding, inclusief aantreding in Landelijke competities, te vormen richting plaatsje in het Euromillions Leauge team van de club.

Cuva Houthalen-Helchteren liet eerder verstaan op zoek te zijn naar oplossingen voor een verderzetting van de huidige activiteiten. De club stond voor tal van organisatorische en financiële uitdagingen. Gezien de uitmuntende jeugdwerking van de club werd beslist om werk te maken van een fusie tussen Hubo Limburg United en Cuva Houthalen-Helchteren. Cuva zal zijn activiteiten verder zetten onder de vlag van Hubo Limburg United.
Voorlopig werd de intentieverklaring bekrachtigd in de raden van bestuur van beide clubs. In de komende weken wordt toegewerkt naar een formele goedkeuring in de resp. algemene vergaderingen van beide clubs.

Hubo Limburg United staat erop de Limburgse bastketbalgemeenschap transparant en proactief op de hoogte te brengen van zijn intenties en hoopt te mogen rekenen op de steun van elke Limburgse basketballiefhebber in de verdere uitbouw van het Limburgse basketbal.